Hvad er Tidsforskellen Mellem Danmark og New York?

New York

Danmark

Tidsforskel

Danmark ligger i den centraleuropæiske tidszone (CET), mens New York ligger i den nordamerikanske østkyst tidszone (EST).

Tidszonerne er baseret på jordens rotation. Jorden roterer 360 grader på 24 timer, hvilket giver 15 grader i timen. Hver tidszone dækker ca. 15 længdegrader. Når klokken er 12.00 i en tidszone, har solen lige passeret det lodrette plan gennem midten af tidszonen.

Danmark ligger på omkring 12 grader øst. Derfor ligger Danmark i CET-zonen, som har Greenwich Mean Time (GMT) +1 time.

New York ligger på ca. 74 grader vest. Derfor ligger byen i EST-zonen, som har GMT -5 timer.

Forskellen mellem CET og EST er dermed 6 timer. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 06.00 i New York. Det skyldes, at New York ligger længere mod vest og “bagved” Danmark i forhold til jordrotationen.

Sommertid komplicerer dette en smule. Både Danmark og dele af USA, herunder New York, benytter sommertid. Her stilles urene en time frem om foråret.

I sommertiden er der derfor kun 5 timers forskel mellem Danmark og New York. Klokken 12.00 i Danmark er klokken 07.00 i New York med sommertid.

Så opsummeret er der 6 timers forskel om vinteren og 5 timers forskel om sommeren mellem Danmark og New York på grund af de tidszoner, landene ligger i. Forskellen skyldes jordens rotation.

Hvor lang tid tager det at flyve til New York?

Noget andet relevant er, at forskellen i tidzoner også har betydning for kommunikation mellem lande. Man skal tage højde for tidsforskellen, når man planlægger møder eller opkald mellem Danmark og USA. Det kan være midt på dagen i Danmark, men tidlig morgen i New York. Så tidsforskellen har stor betydning for samarbejde og samhandel mellem lande og virksomheder.

Hvad er klokken andre steder i USA lige nu? Se klokken i alle USAs stater og tidszoner.

Scroll to Top